Project

Newtown Family Home Victoria

view all projects

This busy family of six wanted their new home and garden to provide space for them to be together with friends and family, but also areas for peace and solitude. The home featured a traditional front, with a large contemporary extension on the rear designed by Tecture.

The simple front garden is packed with various foliage textures and leads you through the planting to the front door. The expansive rear garden features a new pool that sits between the house and new garage and studio. An ‘L’ shaped concrete bench seat wraps around one end of the pool, with soft foliage hanging from the boundary pergola providing greenery and shade.

Large concrete steppers connect you to the large lawn, perfect for a kick of the footy. Simple boundary plantings create privacy, with large Ginkgo trees adding height and softening the strong lines of the architecture.