Project

Newtown Residence Victoria

view all projects

With a contemporary extension designed by Peddle Thorp extending well into the rear garden, the remaining space needed to fit a lot in while still feeling open and sophisticated. Our focus was on the arrangement of the space to allow it to flow and function without feeling cramped or over-designed.

The palette was limited to Bluestone, concrete, and steel, with various foliage textures softening the strong lines. Warmth was added in the form of timber screens, balancing against the greys. Two concrete benches tie the entertaining to the pool area, creating extra seating and visually grounding the space.

The front garden is open and welcoming, with an entry courtyard featuring stepping stones that lead through the planting to the front door. A lawn creates the feeling of space and features a large canopy tree for shade.